Sağlık

Duru bebeğin organları 4 çocuğa hayat verdi

Kalbi duran Duru, doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü. Ancak, bir ay süren yoğun bakım tedavisinin ardından, beyin ölümü gerçekleşti.

Abone Ol

Konya’da 1 yaşındaki Duru bebek, yatağında ters dönmesi sonucu nefessiz kaldı ve hastaneye kaldırıldı. Kalbi duran Duru, doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü. Ancak, bir ay süren yoğun bakım tedavisinin ardından, beyin ölümü gerçekleşti. Duru’nun organları, ailesinin kararıyla bağışlandı ve dört çocuğa umut oldu.

Duru’nun babası, kızlarının bu dünyaya şifa dağıtmak için geldiğini düşündüklerini belirterek, organ bağışının diğer insanlara umut olmasını istediklerini söyledi. Kalp, karaciğer ve böbrekler olmak üzere Duru’nun organları nakledilmek üzere çeşitli hastanelere gönderildi. Aile, bu durumu empati yaparak kabullendiklerini ve başka ailelere örnek olmayı dilediklerini ifade etti.

Konya Şehir Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akif Yazar, 1 yaşındaki bebeklerin organlarının da nakledilebileceğini ve bu tür bağışların organ bekleyen hastalar için büyük bir umut olduğunu vurguladı.