Edirne'nin merkezinde bulunan bir çakmak dükkanında çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çevredeki diğer iş yerlerine sıçradı. Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangının daha fazla yayılmasını önlemeye çalıştı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangın sonucunda etkilenen beş iş yerinin sahipleri büyük maddi kayba uğradı. Çevre esnafı da durumu endişeyle izlerken, olay anında dükkânlarda bulunan bazı malzemelerin zarar gördüğü bildirildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü.
Olay sonrası bölge halkı ve esnaflar arasında panik yaşanırken, yetkililer güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Yangının nedenine dair yapılacak incelemeler ise devam ediyor.