Edremit Körfez Bölgesi'nin en büyük yatırımı olan Jeotermal Kaynaklı Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) hayata geçtiğinde 1,500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Şu anda mesleki eğitim alanı, teknik altyapı, seralar, otoparklar, yeşil alanlar ve yolların yapımı devam ediyor.

Türkiye, Lübnan'daki 2,500 Türk Vatandaşını Tahliye Ediyor Türkiye, Lübnan'daki 2,500 Türk Vatandaşını Tahliye Ediyor

Edremit TDİOSB, katma değerli tarımsal üretime büyük bir ivme kazandırarak sera altı genel bitkisel üretim yapısıyla birçok yan sektöre de hayat verecek. Proje, çevresel sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda altyapı çalışmalarına hızla devam ediyor.

Yönetim Kurulu, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında, altyapı uygulamaları ve projenin ilerleyişi hakkında bir toplantı düzenledi. Kaymakam Odabaş, toplantıda yaptığı açıklamada, “Edremit TDİOSB’de altyapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Yapılan imalatların tamamı yerel üreticiden temin edilmektedir. Şu an itibarıyla Edremit TDİOSB, oluşturduğu katma değer ile 270 kişiye istihdam olanağı sunmaktadır. Ayrıca, altyapı işleri kapsamında bölgeden 270 kişi yüklenici firma ve alt yükleniciler aracılığıyla istihdam edilmektedir. Proje tamamlandığında, 1,500 kişiye istihdam olanağı sağlayarak yan sektörlerle birlikte binlerce kişiye iş imkânı sunacak ve ilçe ekonomisine önemli katkılarda bulunacaktır" dedi.

Kaynak:Edremitsonhaber

Editör: Habererk Com