Emeklilik sistemiyle ilgili yeni düzenlemeler gündemdeyken, uzmanlar emekli maaşları konusunda kritik uyarılarda bulundu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, sosyal güvenlik reformunun yeni yasama döneminde ele alınacağını belirtti. TBMM AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

Göktaş, mevcut reform ihtiyaçlarının intibak taleplerinden kaynaklandığını ve aynı prim ve gün sayısına sahip kişilerin farklı maaşlar aldığını vurguladı. Ayrıca, sigortalıların sistemde kaldıkça maaşlarının düştüğüne dair eleştiriler olduğunu belirtti.

Tapusu olana devlet 'kira' ödeyecek Tapusu olana devlet 'kira' ödeyecek

Güler, emekli maaş zamlarının kök aylıklarda ciddi farklar yarattığını ve bu farkın giderilmesi için yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. En düşük emeklilik maaşı ile ilgili geçici çözümler yerine kalıcı düzenlemeler gerektiğini ifade etti.

Göktaş, aylık bağlama oranlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ve emeklilik yerine sistemde kalmayı teşvik eden bir yönteme geçilmesi gerektiğini belirtti. Enflasyonun düşüş trendinde olduğu için 2024 yılında emekli olmanın daha avantajlı olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber merkezi