Emekliye sosyal destek paketi kapsamında birçok kalemde indirim imkanları açıklanmaya devam ediyor. 2024 yılının ortasını geçtiğimiz şu günlerde, emeklilere özel indirim haberleri gelmeye devam ediyor. Ocak ayında %49,25 zam alan emekliler, Temmuz ara zammında %24,73 oranında zam almıştı. Seyyanen zam talebi kabul edilmese de, emekliler için birçok destek uygulaması devreye alındı. Emekliye sosyal destek paketi kapsamında birçok kalemde indirim imkanları açıklanmaya devam ediyor.

Türkiye'de emekli bireyler için hazırlanan programlar ve indirim uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sosyal medya üzerinden duyurduğu yeni gelişmede, emeklilere sinema salonlarında %30 indirim sağlanacağı belirtildi.

EMEKLİYE SOSYAL DESTEK İNDİRİMİ

İkinci el araç satışında yeni sistem İkinci el araç satışında yeni sistem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın başında yaptığı açıklamada 2024 yılının emekli yılı olacağını belirtmiş ve bu kapsamda birçok destek uygulamasının sağlanacağını ifade etmişti. Bu desteklere gün geçtikçe yenileri ekleniyor. Emekliler için sosyal hayatta daha fazla yer alma fırsatlarını artırmayı hedefleyen birçok uygulama devreye alınırken, son açıklama Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışması olarak gündeme geldi.

Bakanlıklar, emeklilerin refahı adına gün geçtikçe yeni ortaklık çalışmalarını açıklamaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) arasındaki mutabakatla, emeklilere özel olarak sağlanacak bu destek ile emeklilerin sosyal hayata daha fazla dahil olması hedefleniyor. İmzalanan protokol sonrası yapılan açıklamada, emeklilerin emekli kimlik kartlarını ibraz ettikleri takdirde, SİSAY üyesi sinema salonlarında gün boyunca tüm seanslarda %30 indirimli bilet alabilecekleri belirtildi.

Kaynak: Haber merkezi