Eski istihbaratçı Enver Altaylı’nın damadı Metin Can Yılmaz’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tekrardan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Yılmaz ile avukatları katıldı.

"EVLİ OLDUĞUM KADININ BABASININ KİM OLDUĞUNDAN DOLAYI HAPİSTEYİM"

Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem! Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem!

Sanık Metin Can Yılmaz, "Benim adil yargılanmamam için yapılmaması gerekenlerden birisini yaptınız. Siz hukuka aykırı kararla Dilara Yılmaz’ın beni savunmasına izin vermediniz. Menfaat çatışması dediniz. Enver Altaylı’nın dosyası bitmiş. Kendisinin hiçbir menfaati yok. 3 sene önce verilmiş o karar o zaman için doğru olsa bile şu an doğru değil. Yatarının yüzde 99’unu bitirmiş bir sanık var. Dosyada suç eylemi belirtilmiyor. Ben hala hapisteyim. Evli olduğum kadının babasının kim olduğundan dolayı hapisteyim" dedi.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Metin Can Yılmaz’ın cezaevinde tutuklu geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak yurtdışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirleri kapsamında tahliyesine karar verdi. (İHA)

Editör: Habererk Haber Merkezi