Politika

Erbakan'dan AKP'ye siyasetçi transferi tepkisi

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden yedi belediye başkanı ile iki eski İYİ Partili vekilin AKP'ye geçiş sürecine ilişkin sert tepki gösterdi.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden yedi belediye başkanı ile iki eski İYİ Partili vekilin AKP'ye geçiş sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti ve görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması yapıldı. Erbakan'a, partisinden yedi belediye başkanının AKP'nin 23. kuruluş yıl dönümü toplantısında iktidar partisine katılması ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'a da bu yönde bir talep gidip gitmediği soruldu. Erbakan, eski ortağına yönelik 'siyasi baskı' suçlamasında bulunarak, AKP'nin eridiğini ve transfer sürecinin bir operasyon olduğunu belirtti. Erbakan, şunları söyledi:

"İktidar Baskı Yaptı"

•  Seçilmiş belediye başkanlarımıza seçim sonrası iktidar kanadı çeşitli yollarla baskı uyguladı. Bu bölgeler, imkanları kısıtlı küçük yerleşim yerleri. İktidar, kamunun desteğini baskı aracı olarak kullandı. Müfettişler gönderildi ve "Ekipmanlarımızı vermeyiz, kredi imkanına ulaşmanızı engelleriz, SGK alacakları tahsil edilecek. Önce size gelinecek. Sandalyeniz, masanız haczedilecek. Bunlardan kurtulmak için iktidar partisinde olmanız lazım" denildi.

•  Yeniden Refah Partili bölgeler, yıllar sonra turizm bölgesi olmaktan çıkarılıyor ve avantajları ellerinden alınıyor. Bu şekilde, milletin iradesine rağmen, siyaseten ve ahlaken uygun olmayan operasyonlar ve transferler yapıldı.

"AKP Bir Ayda Altı Puan Düştü"

•  AKP, bugün Türkiye'nin en hızlı eriyen partisidir. YRP, Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olarak bilinirken, AKP de en hızlı eriyen parti konumunda. Bugün bir ayda yüzbinlerce üye kaybı yaşıyorlar ve altı puan oy kaybediyorlar. Yüzde 32'den yüzde 26'ya düşüyorlar. Bu gibi davranışlar, erimekte olan iktidarın çırpınışlarıdır ve buzdağını erimekten kurtarmaz.

Şanlıurfa'da da Baskı Yapıldı mı?

•  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'a da teklif gitti mi? Erdoğan'ın bu konu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u görevlendirdiği iddiası var. Kasım Bey, Murat Kurum'la ailece görüşen biri. Bu gibi tekliflerin olması muhtemel. Belde belediye başkanımıza bile operasyon yapılıyorken Gülpınar'a baskı yapılmaması düşünülemez. Böyle bir şey olacağını ihtimal vermiyoruz.