Politika

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na davet gitti mi?

Erdoğan'ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için 'aracı' gönderdiği iddialarına yanıt geldi.

Abone Ol

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, partisinin 23. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı 14 Ağustos'ta, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşmanın takip edilmesi çağrısında bulundu.

Çelik, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yerel seçimlerden sonra Erdoğan'ın kendisiyle görüşmek istediğine dair bir talep geldiği yönündeki açıklamalarına da yanıt verdi. Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, Kılıçdaroğlu’na bir mesaj iletilmemiştir. Bu beyan doğru değil" dedi.

Soru-cevap bölümünde, Erdoğan'ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için 'aracı' gönderdiği iddiaları sorulan Çelik, bu açıklamaların doğru olmadığını savundu. Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, Kılıçdaroğlu’na bir mesaj iletilmemiştir. Bu beyan doğru değil" dedi.

Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın sunduğu “Sorgusuz sualsiz” programına konuk olan Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin ardından kendisi ile görüşmek için bir talep iletildiği iddiasına yanıt vermiş, Erdoğan’ın kendisiyle görüşmek istediğine dair bir talep geldiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Ben de bunu doğru bulmadım ve görüşmeyeceğimi ifade ettim" ifadelerini kullanmıştı.