Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in uzun yıllardır süren soykırım, işgal ve istila politikasının artık sona ermesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, "Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır," dedi.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yıl dönümünde yaptığı açıklamada, 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 50 bin kişinin katledildiğini vurguladı. Gazze'deki hastaneler, ibadethaneler ve okulların yıkıldığını, birçok gazeteci ve barış elçisinin hayatını kaybettiğini belirtti.

MHP'li kadın kolları başkanı istifa etti MHP'li kadın kolları başkanı istifa etti

Erdoğan, İsrail'in soykırım politikasının bedelini er ya da geç ödeyeceğini ve Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünyanın huzura kavuşamayacağını ifade etti. Türkiye'nin, İsrail hükümetine karşı durmaya devam edeceğini ve dünyayı da bu duruşa çağıracağını söyledi.

Erdoğan, mesajıyla birlikte Gazze için hazırlanan bir videoyu da paylaştı. Videoda, "İsrail'in işlediği soykırım Filistinlileri ve insanlığı öldürüyor," mesajına yer verildi.

Kaynak: Haber merkezi