Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partideki yenilenme sürecinin üst yönetimden ziyade yerel teşkilatlarda başlatılması yönünde talimat verdiği konuşuldu. Rize, Adıyaman ve Batman il başkanlarının istifalarının ardından, benzer adımların diğer teşkilatlarda da beklenmesi gündemde.

AKP'de, yerel seçimlerde alınan sonuçların ardından başlayan değişim süreci devam ediyor. Beklenen üst düzey yönetim değişiklikleri henüz gerçekleşmese de, Erdoğan'ın isteğiyle önümüzdeki dönemde yeni istifaların olacağı öngörüldü.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan'ın parti içi değişimin üst yönetimden ziyade, yerel teşkilatlardan başlaması gerektiği yönünde bir görüş bildirdiği belirtildi. Bayram öncesinde genel merkezin talimatıyla Rize, Adıyaman ve Batman il başkanlarının istifa ettiği ve bu sürecin hız kazanarak devam edeceği ifade edildi. Parti içinde bu duruma itiraz edenlerin olduğu da kulis bilgileri arasında.

AKP'nin üst yönetimi, özellikle seçimlerde başarısız olan illerde geniş çaplı bir değişikliğin sinyallerini verdi. Kongreye kadar teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı amaçlayan parti yönetimi, görevden alınacak il ve ilçe başkanlarının yerine gelecek isimler için kapsamlı bir değerlendirme süreci yürütüldü. Erdoğan'ın, teşkilatlara atanacak yeni isimler konusunda güvendiği kişilerle istişarelerde bulunduğu da konuşulanlar arasında.

Kaynak: Haber merkezi