Eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç hakkında "haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme" iddiasıyla 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 milyon liradan 10 milyon liraya kadar para cezası talebiyle dava açıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Kılıç hakkında şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.
İddianamede, Kılıç'ın Ankara, Yalova, Dersim, İstanbul, Erzincan illerinde çeşitli taşınmazlar ve şirketler edindiği bilgisine yer verildi. Bilirkişi raporunda, Kılıç'ın mal varlığında kaynağı belli olmayan artışlar olduğu ve mal bildiriminde bulunması gereken değişiklikleri bildirmediği ifade edildi.
Kılıç'ın avukatı ise bilirkişi raporunun hatalı olduğunu ve müvekkiline ait taşınmazların fazla gösterildiğini savundu. İddianamede, Kılıç'ın Maltepe Belediye Başkanı olarak görev yaptığı dönemde 1 milyon 138 bin 740 lira haksız mal edinme sayılması gereken gider fazlası oluştuğu öne sürüldü.
Kılıç'ın davası, asliye ceza mahkemesince kabul edildi.