AKP'li İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bozkurt işareti yaptığı için ceza alan Merih Demiral hakkında açıklama yaptı.

"Birçok Avrupa ülkesinin güvenlik odaklı, yabancı ve İslam düşmanı yaklaşımı ile ülkemizin insani yaklaşımı arasında açık bir fark vardır. Türkiye, Avrupa'nın göçmen ve mültecilere karşı mücadelesinde çirkin yüzünü gösteren aşırı sağın karşısında gururla ve istikrarlı bir şekilde durmuştur.

Batılı ülkelerdeki bazı siyasi gruplar, bir yandan insan hakları üzerine öğütler verirken diğer yandan göçmen karşıtlığı ve yabancı düşmanlığını hoş görerek rahatsız edici düzeyde bir ikiyüzlülük sergilemektedir. Aşırı sağın istikrarsızlaştırıcı yükselişinin bir sonucu olarak Avrupa'nın sosyal ve ekonomik dokusunun çözülmesine tanık olmaktayız. Diğer taraftan Avrupa Futbol Şampiyonasında milli futbolcumuz Merih Demiral'a yönelik son suçlamalar, bazı Batılı ülkelerde giderek kronikleşen bu hastalığın bir başka belirtisidir.

Gerçek istikrarı arayan ve öğütledikleri insani ilkelere bağlı kalma konusunda ciddi olan ülkeler Türkiye'nin yanında yer almalı ve ırkçılık, yabancı ve İslam düşmanlığı güçlerine karşı mücadele etmelidir. Bizim politikamız çatışmayı sona erdirmek ve toprak bütünlüğüne haiz, vatandaşları barış ve özgürlük içinde yaşayan bir Suriye'yi yeniden inşa etmektir. Bunu başarabilmek için sığınmacıların güvenli bir şekilde geri dönmelerini sağlayacak insani ve hukuki altyapıyı oluşturmamız gerekmektedir.

Mansur Yavaş gerçek rakiplerini açıkladı Mansur Yavaş gerçek rakiplerini açıkladı

Uluslararası toplum bu hedefe odaklanmakta başarısız olmuş ve bölgemizde nesiller boyu devam eden yerinden edilme sorunu ile yüzleşmeyi reddetmiştir. Yük paylaşımı konusunu ele almak üzere benzer düşünen kuruluşlarla birlikte çalışma isteğimizi defalarca dile getirmiş olmamıza rağmen şu ana kadar çok az destek gördük. Aynı zamanda, sığınmacı konusu ve ülkemizin politikasına yönelik provokasyonlara ve dezenformasyon kampanyalarına karşı mücadele etmekteyiz."

Editör: Habererk Haber Merkezi