Ayhan Bora Kaplan’dan sanık Fethi Koyuncu’ya: "Anneni öldürürüm" Ayhan Bora Kaplan’dan sanık Fethi Koyuncu’ya: "Anneni öldürürüm"

Gazeteci Fatih Altaylı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya döneminde sadece 183 Suriyeliye vatandaşlık verildiğini, bir önceki dönemde ise 238.768 Suriyelinin vatandaşlık aldığını belirtti. Altaylı, "Eğer sayılar böyleyse, Süleyman Soylu’ya atfedilen ‘Seçimi ben kazandırdım’ lafında gerçekliğe yakın bir pay var. 238 bin az bir sayı değil," dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, 2023 Aralık ayı itibarıyla 238.055 Suriyelinin Türk vatandaşlığına geçtiğini ifade etti.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nisan ayında yaptığı bir açıklamada, 230 bin Suriyelinin Türkiye vatandaşlığı aldığını açıklamıştı. Soylu, seçim sürecinde yaptığı konuşmalarda, vatandaşlık verilen Suriyelilerin seçim sonuçlarına etkisi olabileceğini ima etmişti.

Bu veriler ışığında, Altaylı'nın değerlendirmesi, Suriyelilere verilen vatandaşlıkların seçim sonuçlarına etkisi konusunda dikkat çekici bir noktaya işaret etti. Özellikle, vatandaşlık verilen Suriyelilerin sayısının yüksekliği, seçim sonuçlarına doğrudan etki edebilecek bir faktör olarak değerlendirildi.

Kaynak: Haber merkezi