Gündem

Fatih Altaylı: CHP'nin yükselişinden daha çok AKP'nin kaybını görüyorum

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında AKP'nin mevcut durumu ve geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Abone Ol

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin mevcut durumu ve geleceği hakkında yaptığı son açıklamalarda, partide ciddi bir kopuş ve güvensizlik eğilimlerinin arttığını belirtti. YouTube kanalında gündemi değerlendiren Altaylı, "AKP'de çok ciddi bir kopuş var. İnsanlarda artık AKP'ye karşı büyük bir güvensizlik var. AKP'ye oy vermiş kesimlerde 'Bunlar bizim dertlerimizle dertlenmiyorlar artık' inancı erişmiş vaziyette" ifadelerini kullandı.

"AKP, modern bir parti olarak görülmüyor"

Altaylı, AKP döneminde ekonomik olarak varlıklarını artıran zenginlerin çocuklarının artık AKP'ye oy vermediğini ve gençlerin AKP'yi "modern bir parti" olarak görmediğini vurguladı. Bu durumun, CHP'nin yükselmesinden çok AKP'nin oy kaybına neden olduğunu belirten Altaylı, "O yüzden ben CHP'nin yükselişinden daha fazla AKP'nin kaybını görüyorum. CHP 50-60 olmuyor ama AKP'nin güven kaybından ötürü oy kaybediyor" dedi.

"AKP'nin güveni geri kazanması mümkün değil"

Fatih Altaylı, AKP'nin mevcut güvensizlik atmosferini yeniden toparlamasının pek mümkün görünmediğini de sözlerine ekleyerek, "AKP'nin bu güveni geri kazanması bir imkan dahilinde değil" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.