Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında yaptığı son açıklamalarla elektrik fiyatlarına ilişkin önemli bir tahminde bulundu. Altaylı'ya göre, yaz sonuna doğru elektrik fiyatlarına yüzde 60 oranında bir zam daha beklendiğini söyledi. Daha önce Haziran sonu için yüzde 34 ile 40 arasında bir zam öngördüğünü belirten Altaylı, gerçekleşen yüzde 39'luk zammın tahminlerini doğruladığını ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Kararları

AKP sözcüsü Ömer Çelik gönlünü BengüTürk sunucusuna kaptırdı AKP sözcüsü Ömer Çelik gönlünü BengüTürk sunucusuna kaptırdı

Altaylı, BDDK'nın aldığı kararları önceden bildiklerini ve kendisine gelen bilgilere göre, yaz sonunda yüzde 35 ile 40 arasında, Aralık ayına doğru ise yüzde 60'lık bir elektrik zammının planlandığını söyledi. Yaz sonu için öngörülen zammın iki ay öne çekilmesiyle, Aralık ayı için planlanan zammın da öne çekilip Ekim'de uygulanabileceği ihtimalini dile getirdi.

Zam Neden Yapıldı?

Altaylı, elektriğe yapılan zammın nedenlerini de açıkladı. Dağıtım firmalarının zarar etmesi ve bu firmaların AKP'ye yakın müteahhitlere satılmasının ardından, kur farkından kaynaklanan zararların kapatılması amacıyla zammın yapıldığını belirtti.

Son Elektrik Zammı

T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan son açıklamada, elektrik fiyatlarına yüzde 38'lik bir zam yapıldığı ve bu zammın 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı duyuruldu. Yeni tarifeye göre, 100 kWh elektrik tüketen bir mesken abonesinin ödeyeceği tutar 207,23 TL olarak belirlendi.

Kaynak: Haber merkezi