Instagram yasağının 4. gününde, Fatih Altaylı, İletişim Başkanlığı'na dair sert eleştirilerde bulundu. Altaylı, "Instagram'ı yasaklayan İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı'nın hesabından 'Hayırlı Cumalar' mesajı yayınlıyor. Kesinlikle bizle dalga geçiyorlar," dedi.

Türkiye'de Instagram, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından mahkeme kararı olmaksızın re'sen erişime engellendi. Mahkeme kararı çıkarılması için verilen 48 saatlik hukuki süre dolmasına rağmen, Instagram hala açılmadı.

Bakan Uraloğlu cevapladı: Türkiye'de çağrı cihazları patlar mı? Bakan Uraloğlu cevapladı: Türkiye'de çağrı cihazları patlar mı?

Instagram yasağının 4. gününde, Fatih Altaylı YouTube'ta konuyla ilgili konuştu. İletişim Başkanlığı'nın aldığı kararı ve bu karar sonrasında yaşananları sert bir şekilde eleştirdi. Yasağın geldiği gün Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabından yayınlanan 'Hayırlı Cumalar' paylaşımı üzerinden eleştirilerini yapan usta gazeteci, İletişim Başkanlığı'nı hedef aldı.

Yasak Varken Paylaşım Yapılmıştı

Altaylı, "Instagram'ı yasaklayan İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı'nın hesabından 'Hayırlı Cumalar' mesajı yayınlıyor. Kesinlikle bizle dalga geçiyorlar. 'Bizim VPN'imiz var sizin var mı?' der gibi. Ben de VPN edineceğim. Yani, yasağı koyanlarda var, bizde yok. Millete yasak, bize serbest demenin net bir göstergesi bu. İşi yapanlar Instagram'a giremiyor ama Cumhurbaşkanı her türlü paylaşım yapabiliyor," dedi.

Kaynak: Haber merkezi