Gündem

Fatih Altaylı'dan Bahçeli'yi kızdıracak Erdoğan sözleri

Gazeteci Fatih Altaylı'dan MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kızdıracak Erdoğan sözleri geldi. İşte detaylar...

Loading...

Abone Ol

Gazeteci Fatih Altaylı, Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerinde, Türk tarihine bakışta bir anormallik arıyorsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine bakmasını önerdi. Altaylı, "Malazgirt Zaferi'ni Kürtlere ve Araplara mâl eden konuşmayı CHP yapmadı. Bu zaferi, bir milletin zaferinden bir ümmetin zaferine dönüştüren Erdoğan'dır," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yılı dolayısıyla Ahlat'ta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, zaferin sadece Türklerin değil, aynı zamanda Kürtler ve Araplar gibi diğer Müslüman toplulukların da katkısıyla kazanıldığını vurgulamıştı. 

Erdoğan, "Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır. Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde, aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz," ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı, bu açıklamaların Türk tarihini bir milletin zaferinden ümmetin zaferine dönüştürdüğünü belirterek, Bahçeli'nin bu durumu göz ardı etmemesi gerektiğini savundu. Erdoğan'ın bu tür açıklamaları, Türk tarihine ve zaferlerine farklı bir perspektiften bakılmasına neden oluyor.