Oda TV'de yer alan habere göre; Mesih Gülen’in, Cevdet Türkyolu’nun hazırladığı iddia edilen 200 bin dolarlık sahte vasiyetle ilgili Pensilvanya’da mahkemeye gittiği ortaya çıkarken, vasiyetin perde arkası ve örgüt içindeki güç mücadelesi gün yüzüne çıktı.
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 22 Ekim 2024’teki ölümü sonrası örgüt içinde başlayan liderlik savaşı, sahte vasiyet skandalıyla yeni bir boyut kazandı. Gülen’in kardeşi Mesih Gülen, FETÖ’nün damat kolunda yer alan Cevdet Türkyolu’nun, 200 bin dolarlık mirası kapsayan sahte bir vasiyet hazırlattığını iddia ederek Pensilvanya’da mahkemeye başvurdu. Vasiyetin perde arkası, örgüt içindeki güç mücadelesini gözler önüne serdi.
Mesih Gülen, “50 yıldır saltanat sürenler çekilsin” diyerek sahte vasiyetin 24 Temmuz 2024’te, Gülen’in son günlerini geçirdiği evde hazırlandığını öne sürdü. Sabah gazetesinin haberine göre, FETÖ’cü noter Ahmet İdil’in şahitliğinde hazırlanan belgede, vasiyetin yürütücüsü olarak Cevdet Türkyolu tayin edildi. Şahitler arasında Adem Kalaç, Muhammet Çetin ve Hakan Serbest’in imzaları yer aldı. Örgüt liderinin “birkaç kıyafet ve kitap”tan ibaret olduğu iddia edilen mal varlığının aslında 200 bin dolarlık bir serveti kapsadığı ortaya çıktı.
Örgüt içindeki muhalifler, Türkyolu’nun, Abdullah Aymaz’a karşı liderlik koltuğunu ele geçirmek için bu sahte belgeyi düzenlediğini iddia ediyor. Türkyolu ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, vasiyetin gerçek olduğunu savunarak, belgenin resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Türkyolu, Cascade Trust vakfının yönetiminde olmadığını ve Golden Generation Vakfı’ndan ayrıldığını da ifade etti.
Firari Halit Esendir, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Mesih Gülen’in İngilizce vasiyetin iptali için dava açılması yönünde heyet kararı alındığını duyurdu. Öte yandan, firari Abdülhamit Bilici, “Miras kavgasıyla itibarı sıfırlanan Menzil durumuna düşmeyelim. Düşmanları sevindirmeden, akılla ve basiretle hareket edelim” diyerek örgüt içindeki gerilimi yatıştırmaya çalıştı.
FETÖ’deki taht savaşında sahte vasiyet krizi, örgütün iç dinamiklerini ve liderlik mücadelesini bir kez daha gözler önüne sererken, Pensilvanya’daki hukuki süreç merakla takip ediliyor.