Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. Pensilvanya’da yaşayan Gülen’in ölüm haberi, örgüte yakın kaynaklardan duyuruldu. Gülen’in 20 Ekim’de öldüğüne dair ilk bilgi, Herkül sitesinin sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna aktarıldı. Paylaşımda, "Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Örgütün liderinin ölüm haberi, sadece Herkül sitesiyle sınırlı kalmadı. Gülen’in ölümünü, terör örgütü üyesi bazı kişiler ve yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesapları üzerinden doğruladı. Bu gelişme, FETÖ içinde nasıl bir etki yaratacağı konusunda soru işaretleri doğurdu.

Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan ve liderliği tartışmalı hale gelen Gülen’in ölümünün ardından örgüt içinde bir liderlik değişikliği ya da dağılma yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor. Özellikle örgütün yurtdışındaki faaliyetlerinin bu süreçten nasıl etkileneceği kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Narin davasında yeni gelişme: 22 kişi için zorla getirme kararı Narin davasında yeni gelişme: 22 kişi için zorla getirme kararı

Editör: Habererk Com