İsrailli aktivist İsrail devletini bu sözlerle şikayet etti İsrailli aktivist İsrail devletini bu sözlerle şikayet etti

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) moderatörlüğünü BARÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmud Kaddum’un yaptığı panele Filistin Âlimler Birliği Derneği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ile Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş konuşmacı olarak katıldı. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinlikte son gelişmeler ışığında tarihten günümüze kadar uzanan Filistin konuşuldu.

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ise yaptığı konuşmada, Filistin konusunda Türkiye’deki üniversitelerin yapabileceği şeyler olduğunu belirterek, İsrail sorunu ve sömürgecilik konusunda üniversitelere derslerin konulmasını önerdi. Siyonizme karşı gençlerin bilgilendirilmesi çağrısında bulunan Tekruri, üniversitelerin programlarına eklenecek derslerle Filistin’de yaşananların da tarihi boyutuyla yeni nesle anlatılması gerektiğini kaydetti.

Gazze’de sürdürülen direnişin de önemine dikkat çeken Dr. Tekruri, "Bu bir ümmetin başkaldırışıdır. Yaklaşık 100 yıldan beri orada insanlar bir varoluş mücadelesi veriyor. Bugün Gazze’deki mücahitler ve Filistin halkı bu siyonizme karşı hem siyasi hem iktisadi savaş sürdürüyor. İşgal altındaki bölgeye, en çok Türkiye destek veriyor. Manevi ruhla ve dualarımızla ayakta kalıp direniyorlar. Sosyal medyada görüyoruz oradaki nesil, tanklara taşla karşı çıkıyor. Siyonistler güçlerini Batılı devletlerden alırken Filistin halkı gücünü Allah’tan alıyor” şeklinde konuştu.

Editör: Habererk Haber Merkezi