Gündem

Gerilim filmi tutkunları için beyin yakan 12 gerilim filmi

Sizler için izleyenlerde heyecan ve merak duygusu uyandıran 12 gerilim filmi derledik. İşte mini tanıtımları ile 12 gerilim filmi detayları...

Abone Ol

Zindan Adası: Filmin konusu Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun yaşamıdır. Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası / Zindan Adası’na giderler. Ve esrarengiz olaylar gelişmeye başlar.

Tenet: Christopher Nolan'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı; başrollerini John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki ve Kenneth Branagh'ın paylaştığı Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri ortak yapımı casus filmi. Filmin konusu dünyanı kurtarmaya çalışan bir kahraman. Gerçek zamanın ötesinde casusluk göreviyle dünyayı kurtarmaya çalışan bir kahramanı konu alıyor film.

Amerikan Sapığı: Aynı adlı romandan uyarlanma bir filmdir. Film kan donduran bir psikolojik gerilim filmi sayılıyor. Sıradan bir hayat yaşıyormuş gibi gözüken Bateman tam bir akıl hastasıdır. İnsanları sebepsiz zevk amaçlı öldüren ve öldürdüğü insanlardan hatıra toplayıp evinde saklamaktan pek hoşlanan bir akıl hastası.

Arrival: Arrival filmi gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek yapılmıştır. Başarılı bir çevirmen olan Doktor Louise Banks'in normal hayatını ve bir gün gezegenimize dünya dışından olan varlıkların uzay gemileriyle birlikte dünyaya gelmelerinden sonra hayatının nasıl değiştiğini anlatıyor.

Yıldızlararası: filmin ana karakterleri dul bir mühendis ve eski bir NASA pilotu olan Joseph Cooper’dır. İnsanlığın geleceği tehlike altındadır. Tahıl ürünlerinin ölmesine neden olan bir küf tarım toplumunun seviyesine düşmeye neden olur. Yakın gelecekte gerçekleşen bu olay karşısında ailesini geride bırakan NASA pilotu artık bir çiftçidir ve yeni yaşanabilecek dünyalar keşfetmeye hazırlanır.

Akıl Defteri: Memento yani Akıl Defteri filminde eski bir sigorta müfettişi olan ve ender rastlanan bir unutkanlık hastalığına yakalanan, karısının öldürüldüğü andan itibaren yeni hiçbir olayı hatırlamayan Leonard'ın hikâyesi anlatılıyor.

Sınav: Exam yani Sınav filminde 8 yetenekli aday, gizemli ve güçlü bir şirkette çalışabilmek için son aşamaya gelmiştir. 8 kişi için sınav hazırlanır. 8 kişinin içinden en iyisi hazırlanan sınavı geçerek işe başlayacaktır. Katılımcılar penceresiz bir odaya sokulur. Önlerinde bir kağıt ve kalem vardır ama katılımcıların cevaplaması gereken soru yoktur.

Başlangıç: Inception yani Başlangıç filmi başrol oyuncusu olan Leonardo DiCaprio yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı ise zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, kişinin bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Başrol karakterimizin bu yeteneği başına ne gibi sıkıntılar açacak, izleyip görelim.

Fiyasko Bombacısı: Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu alıyor.

Edge of Tomorrow: Türkçe’ye çevrilmiş hali ile “Yarının Sınırında” filminde uzaylı ordusu tarafından işgal edilen bir dünya anlatılıyor. Ana karakter de bu savaşa katılıyor ama ilk anlarda öldürülüyor ama her öldürülme anından sonra tekrar tekrar orduya gönderildiği ilk saatlerdeki haline bürünüyor.

Kelebek Etkisi: The Butterfly Effect yani kelebek Etkisi filminde genç adam zamanla geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirme gücü olduğunu öğrenir. Ve çocukluğuna iner. Bu şekilde hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını etkilemeyi başarır.

I'm Thinking of Ending Things: Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum adlı filmde genç bir kadının başından geçenler anlatılıyor. Genç kadın, erkek arkadaşının ailesi ile tanışmaya gider ve olaylar başlar.