Yaşam

Lezzetli yemekler yapmanın 10 gizli sırrı

Ünlü şeflerin klasik yemek tariflerinde kullandığı ufak baharat veya soslar ile müthiş lezzetler elde etme yöntemleri merak ediliyor. Şeflerin yemeklerde kullandığı malzemeleri keşfetmeye hazır olun! İşte o şeflerin kullandığı 10 malzeme...

Abone Ol

FÜME KIRMIZI BİBER Tatlı kırmızı biberin yakın akrabası olan füme kırmızı biber, bir dumanlı tada sahiptir. Bu biberi yaptığınız tüm yemeklere katabilirsiniz. Et, patates, hatta çırpılmış yumurta... İsli tadı seviyorsanız, tüm yemeklerinize inanılmaz bir lezzet katacak. "Sandviçler ve hamburgerler için "dumanlı mayonez" elde etmek için mayonez ile karıştırın."

TEREYAĞ Yemeklerin vazgeçilmezi, temel malzemelerinden biri olan yağ, yemeklere bambaşka bir lezzet katar. Yağ o kadar önemlidir ki yemeğe adını bile verir. Örneğin, Zeytinyağlı biber dolması gibi... Yemeklerde kullanılan ve lezzet vericilerden biri olan tereyağ, hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir yağdır. "Biftekleri kızartırken tavaya bir dilim tereyağı atın. Nefis!"

SUSAM YAĞI Besin değeri açısından oldukça zengin olan susam yağı, alışık olunmayan tadıyla bilinir. Susam yağı, eklenilen yemeğe Asya tarzı bir lezzet ekleyebilir. Bu yağın, güçlü bir aroması ve tadı vardır. "Susam yağı, soslara süper lezzetli bir katkıdır." "Bir salata tabağını da gerçekten canlandıracak."

LİMON SUYU Tuz kadar önemli olduğu söylenen limon suyu içindeki asit sayesinde yemeğin lezzetini ortaya çıkarmasına yardımcı olur. Yediğiniz her şeyde limon tadı olabileceğini düşünebilirsiniz ancak öyle merak etmeyin. Limon tadı anlaşılmıyor. "Kelimenin tam anlamıyla yaptığım her şeye koydum. Her şeye limon tadı vereceğini düşünebilirsiniz, ama öyle değil. Asit, pişirdiğiniz her şeyin lezzetini ortaya çıkarır. Tuz kadar önemlidir." "İnsanlar en iyi patates püresini benim yaptığımı söylediler. Limon suyu sıktığımı bilmiyorlar."

AKÇAAĞAÇ ŞURUBU Antioksidan açısından zengin ve sindirimi kolay olan akçaağaç şurubu sağlık için iyidir. Akçaağaç şurubu, tatlılarla eşlense de et ve sebze yemeklerinde de kullanılabilir.

BALIK SOSU Balık sosu olsa da balık tadı alınmıyor. Sadece lezzetlendirici olarak kullanılıyor. Her türlü yemek ve kızartmalarda marine olarak kullanılıyor. Çorbalara katılabiliyor, salatalarda çeşni olarak kullanılıyor. Balık sosu, yiyeceğe derinlik katıyor. "Deniz ürünlerine karşı yoğun bir nefretim var. Bununla birlikte kilerimde 3 çeşit balık sosu var çünkü sihrin nasıl çalıştığını anlamayabilirim ama sihir işe yarıyor."

ESMER ŞEKER Genelde unlu ürünlerde ya da tatlılarda kullanılsa da soslara ve pastırmalara tatlı dokunuşlar katar. Özellikle et pişirmek ve kavrulmuş sebzeleri sırlamak için kullanılır. "Tuzlu bir tabakta biraz kahverengi şeker, akşam yemeği misafirlerini çıldırtacak." "Her zaman tariflerim için bana yalvaran insanlar oluyor çünkü yahniler, çorbalar, makarnalar, et suyu vb. gibi lezzetleri bu kadar artıran şeyin tam olarak ne olduğunu bilmek istiyorlar. Cevap her zaman şekerdir, onlara bunu söylemem!"

REZENE Rezene tadını herkes sevmez ancak deniz ürünlerinde oldukça iyi bir lezzetlendirici olabilir. "İçinde domates olan her şeye rezene ekliyorum (taze veya tohum). Tatlar birlikte çok iyi çalışıyor."

TARÇIN Tarçının hamur işlerinde kesinlikle gerekli olduğunu herkes bilir ve onsuz neredeyse hiçbir çörek veya kek tamamlanmış sayılmaz. Ancak tarçın sadece tatlı yemeklere eklenemez: Et ve kümes hayvanlarına da lezzetli bir tat katacaktır. "Kıyma veya herhangi bir kırmızı ete tarçın ekleyin. Sadece bir çizgi ve özellikle fırında veya tavada kızartıyorsanız, pek çok başka lezzeti öne çıkarır."

ARPACIK SOĞAN Arpacık soğan, daha hafif ve hassas bir tada sahiptir. Soğan sevmeyenler bile güvenle arpacık soğan kullanabilir. Normal soğanlarla aynı şekilde marine edilebilir, karamelize edilebilir ve kızartılabilirler. "Her şey arpacık yumurta ile gerçekten iyi eşleşir."