Diyetisyen Gizem Özölmez, raf ömrünü uzatmak için kullanılan gıda katkı maddelerinin, doğru şekilde kullanılmadığında sağlığı tehdit edebileceğine dikkat çekti.

Medipol Üniversitesi Sefaköy Hastanesi’nden Diyetisyen Gizem Özölmez, katkı maddelerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirerek, “Paketli gıdalarda bulunan renklendirici, koruyucu ve tatlandırıcı gibi katkı maddeleri, ürünlerin görünüm ve lezzetini korusa da sağlığımızda ciddi sorunlara yol açabilir” dedi.

Kaliteli Uyku İçin Magnezyumun Önemi Kaliteli Uyku İçin Magnezyumun Önemi

Özölmez, renklendirici, koruyucu, antioksidan, tatlandırıcı ve jelleştirici gibi katkı maddelerinin genellikle gofret, kek, et ve süt ürünleri gibi paketli gıdalarda bulunduğunu ve bilinçsiz kullanıldığında alerjik reaksiyon, metabolik ve sindirim sorunları ile bağışıklık sisteminde zayıflama gibi sağlık problemlerine yol açabileceğini vurguladı.

Özellikle hamileler, emziren anneler, yaşlılar ve kronik hastalığı olanların katkı maddeleri konusunda daha dikkatli olması gerektiğini belirten Özölmez, bu grupların sağlıklı bir beslenme programı uygulamasının önemine değindi.

Katkı maddelerinden tamamen uzak durmanın zor olduğunu belirten Özölmez, bilinçli tüketim ve üreticilerin belirlediği miktarların denetlenmesinin sağlıklı bir yaşam için kritik olduğunu ifade etti.

Editör: Habererk Com