Gündem

Görev süresi dolmadan görevsiz bırakıldı

Tümgeneral Nuh Köroğlu, görev süresi dolmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Jandarma Genel Komutanlığı emrine atandı.

Abone Ol

Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı görevini yürütürken geçen yıl Tunceli Jandarma Komutanlığına atanan Tümgeneral Nuh Köroğlu, bir yıl içinde Tunceli’de terör örgütü PKK’ya yönelik önemli operasyonlar gerçekleştirdi. Köroğlu, görev süresi dolmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Jandarma Genel Komutanlığı emrine atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Tunceli İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu'nun görev süresi dolmadan emekliye sevk edildiği öğrenildi. Kararın Köroğlu'na tebliğ edildiği belirtilirken, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç'un da görev süresi dolmadan emekliye sevk edildiği bildirildi. General Koç, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı görevini yürütüyordu.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na 23 Ağustos 2023’te atanan Köroğlu, göreve geldikten sonra PKK’ya yönelik yaz kış demeden seri operasyonlar gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda, PKK’nın kritik isimleri etkisiz hale getirildi. Köroğlu'nun sevk ve idaresinde, Ovacık kırsalında 1 milyon lira ödüllü Turuncu kategoride aranan Dilan Durak, 500 bin lira ödüllü gri listede aranan canlı bomba Tijda kod adlı Esin Yalçın ve 2 milyon lira ödüllü Yeşil kategoride aranan Yunus Babayiğit gibi isimler etkisiz hale getirildi.

Başarılı operasyonlarla Tunceli kırsalında Temmuz ayı itibariyle tek bir teröristin bile kalmadığı belirlenirken, alınan güvenlik tedbirleriyle teröristlerin Karadeniz bölgesine sızmalarının da önüne geçildi. Bölgede huzur ve güven ortamının tesis edilmesiyle Tunceli ve ilçeleri, dağcıların, piknikçilerin ve turizmcilerin gözdesi haline geldi. Daha önce yüksek güvenlikli bölge ilan edilerek sivillere kapatılan Munzur ve Ovacık gözeleri bu yıl turizmin uğrak yeri oldu.

Tümgeneral Köroğlu, yaz kış demeden huzurun sağlanmasında önemli katkı sağladı.

Atamalarda dikkat çeken bir diğer isim ise Şırnak İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut oldu. Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atanan Bulut, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Şırnak Valisi Cevdet Atay ile birlikte AKP’nin belediye başkan adayı İkbalhan Haznedar ile esnaf ziyaretinde bulunarak destek turlarına çıktığı için kamuoyunun tepkisini çekmişti.