Gündem

Güçlü Türkiye Platformu'ndan Numan Kurtulmuş'a suç duyurusu

Güçlü Türkiye Platformu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Abone Ol

Güçlü Türkiye Platformu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Platform sözcüsü Yunus Ekşi, Kurtulmuş’un “Türkiye Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bütündür” ifadesinin “milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü” şeklinde değiştirilmesi gerektiği yönündeki sözlerinin kamuoyunda büyük tepki çektiğini belirtti. Ekşi, bu açıklamaların ülkenin birliği ve beraberliğine zarar verebileceğini vurguladı ve anayasa değişikliği konusunda net bilgilendirme yapılmadığını ifade etti.

Ekşi, "Kişilerin bulunduğu makam ne olursa olsun, ülkemizin birliği ve beraberliğine zarar verecek açıklamaları ret ediyor ve kınıyoruz" dedi. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın DEM Partisi'ne karşı tutumunu eleştirerek, anayasa değişikliği sürecinin toplumda endişe yarattığını belirtti. Ekşi, iktidarın ekonomik sorunları örtbas etmeye çalıştığını ve halkın bu durumu fark ettiğini söyledi.

Loading...