ABD'den PKK/YPG'ye ret! ABD'den PKK/YPG'ye ret!

Hamas Hareketi, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’da suikasta uğramasının ardından ilk andan itibaren taziyelerini ileten ve cenazeye büyük bir heyetle katılan Türkiye'ye teşekkür etti.

Hamas, internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, liderleri Heniyye’nin suikasta uğraması nedeniyle taziye dileklerini sunan tüm ülke liderleri, hükümetler ve kişilere minnettar olduklarını belirtti. Açıklamada, “İlk anlardan itibaren başsağlığı dileyen ve cenaze törenine resmi ve halk düzeyinde en büyük katılımı sağlayan Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı, hükümet, parlamento ve halk olarak teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, İran Cumhurbaşkanı ve halkının yanı sıra Katar'a da cenazenin karşılanması ve defnedilmesi sürecindeki desteklerinden dolayı teşekkür edildi. Hamas, açıklamasında “Şehitlerimizin kanına ve halkımızın fedakarlıklarına, toprakların özgürleştirilmesi, tam egemen ve bağımsız, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurma yönündeki umutlarına ve özlemlerine sadık kalacağımızı beyan ederiz” dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi