İsrail Gazze'de bebekleri öldürüyor İsrail Gazze'de bebekleri öldürüyor

İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas siyasi lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da düzenlenen cenaze namazını kıldırdı. Törenin ardından Haniye'nin naaşı, toprağa verilmek üzere Katar'a gönderildi. Tahran'ın merkezindeki Azadi Meydanı'na doğru, büyük bir kalabalık, Filistin bayrakları ve Haniye posterleriyle yürüyüş yaptı.

Törene İran parlamentosu sözcüsü Muhammed Bagher Galibaf da katıldı ve yaptığı konuşmada, Haniye'nin tüm dünyadaki Filistin halkının sesi olduğunu belirtti. Galibaf, Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasının cevapsız kalmayacağını da vurguladı.

Haniye ve koruması, İran başkentinde kaldıkları yerin hedef alındığı bir saldırıda hayatlarını kaybetti. Bu saldırı, İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükr'ü öldürmesinin ardından gerçekleşti. Hamas ve İran yetkilileri, İsrail'e sert bir misilleme sözü verdiler.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, hem Tahran hem de Beyrut'taki saldırıların tehlikeli bir tırmanışa işaret ettiğini ve çatışmaların önlenmesi için tüm çabaların sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Habererk Com