Şanlıurfa'nın tarihi Harran İlçesi doğası, kümbet evleri, kalesi, tarihte bilinen ilk üniversitesi, Bazda Mağaraları daha birçok tarihi ve turistik mekânıyla biliniyor. Şanlıurfa'nın gözde ilçesi olan Harran'a gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan kümbet evler de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yoğun ilgi gören tarihi kümbet evinin yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban; "Harran, Şanlıurfa'ya gelen turistlerin Göbeklitepe'den sonra en çok görmek istedikleri ve gezmek istediği yerdir. Özellikle Harran'ın tarihi dokusu ve Harran konik yapılı evlerinde yöresel kıyafetlerle fotoğraf çekmek gelen misafirlerin çok hoşuna gidiyor. Tarihi sur alanın içinde yıkılmak üzere olan Tarihi Harran Konik Evleri'nin onarılıp aslına uygun yapılması gerekiyor ve sur içinde yine bulunan beton yapıların da yıkılarak tarihi Harran konik evlerinin ortaya çıkması Harran turizmine büyük bir faydası olacaktır. Bu yıl gece konaklama ve günübirlik Şanlıurfa ya gelen yerli ve yabancı turist sayısı bir milyonu geçti" dedi.

NAPOLİ ŞEHRİNE YAKIN ALBERO BELLO PUGLİA ŞEHRİ

16. yüzyılda İtalya'dan gelen bir mimarın Harran’ı ziyaretinden sonra Harran evlerinden esinlenerek İtalya'nın Napoli şehrine yakın bir yerde çok şirin dünyanın ilgisini çeken kasaba kuruldu.

Editör: TE Bilişim