Oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 21 Mart 2014'te düşerek beyin kanaması geçirmiş ve o tarihten itibaren komada yaşamıştı. 76 yaşında hayatını kaybeden Kenan Işık, İstanbul'da düzenlenen törenin ardından Ankara'ya getirilerek son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde Işık'ın naaşı, Türk bayrağına sarılı olarak Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve birçok vatandaş katıldı. Kenan Işık'ın eşi Beril Işık ve oğulları Ahmet ile Mehmet Işık, cenaze öncesinde taziyeleri kabul etti. Torunu Doruk Işık, dedesinin fotoğrafını taşıyarak, "Hepimiz üzgünüz. Çabaladı ama ne yazık ki kaybettik" dedi.

Kızılcık Şerbeti’nin Heyecanla Beklenen Yeni Sezonu Başlıyor Kızılcık Şerbeti’nin Heyecanla Beklenen Yeni Sezonu Başlıyor

Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, defnin Ankara'da yapılmasının ailenin isteği olduğunu belirtti ve eşinin tabutuna son kez dokunarak "Güle güle" dedi. Tamer Karadağlı, Kenan Işık'ı "tiyatro insanı" olarak tanımlayarak, onun hem sahnede hem ekran önünde önemli bir yazar ve yönetmen olduğunu vurguladı.

Editör: Habererk Com