Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı düzenlemeyle, hayvansal parça içeren ürünlerde bu parçanın hangi hayvandan elde edildiğinin etiket veya ambalaj üzerinde belirtilmesi zorunlu olacak.

Amerika'da Yıllık 10 Milyon Havlu Satışı Gerçekleşiyor Amerika'da Yıllık 10 Milyon Havlu Satışı Gerçekleşiyor

Bilgilendirme, Türkçe ve en az 12 punto büyüklüğünde yapılacak. Uzaktan satışlarda da bu bilginin tüketiciye sunulması gerekecek.

Tekstil, ayakkabı, çanta, mobilya gibi ürün gruplarını kapsayacak. Tüketicilere daha bilinçli tercihler sunması beklenen bu düzenleme, kısa süre içinde Resmi Gazete’de yayımlanarak firmalara geçiş süreci tanınacak. Tedarik süreci ve fiyatlarda herhangi bir olumsuzluk beklenmiyor.