Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'in güney Lübnan'daki kara harekatına değinerek, "İlk bağıran kaybeder, ilk biz değil onlar bağıracak" dedi.

Ermenistan, Güney Kore Tankları İçin Nabız Yokluyor Ermenistan, Güney Kore Tankları İçin Nabız Yokluyor

Bugün bir basın açıklaması düzenleyen Kasım, İsrail'in kara harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kasım, örgütün "siyonist düşmanla çatışmak istediğini" belirtti. Orta Doğu'da artan gerilimle ilgili olarak Kasım, "Bu savaşta ilk kim bağırırsa, o kaybeder. İlk biz bağırmayacağız, düşmanı bağırttıracağız" diyerek İsrail ordusuna meydan okudu. Ayrıca, "İsrail, hedeflerine ulaşamayacak" diye ekledi.

Hizbullah'ın büyük darbe alan yönetim yapısına da değinen Kasım, "Emin olabilirsiniz ki, örgütün komuta, kontrol ve yönetimi örgütün ihtiyaçlarına göre tam şekillenmiştir ve bize vurulan acılı darbeleri bu şekilde aşacağız" dedi.

'Her Şeye Kadir Değil'

Kasım, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde ilerleme kaydedemediğini belirterek, "Düşman, her şeye kadir olduğunu iddia ediyordu, fakat böyle olmadığını gördük. 7 gündür süren kara taarruzu boyunca düşman, ilerleme kaydedemedi. İsrail ordusu, başarısızlığı sonucu dumura uğradı" diye konuştu. İsrail ordusu, bugün Lübnan'ın güney batısında yeni bir cephe açtığını iddia etmiş, fakat bu iddiayı teyit eden bir kanıt paylaşmamıştı.

Kasım, "Düşmanla çatışmak istiyoruz. Onların kazanacağı birkaç metrenin bir değeri yok. Ya cephede ya da geride onlarla çatışacağız" dedi. Konuşmasını, halkından "sabır, direniş ve dirayet" isteyerek bitirdi.

Bu arada Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri tesislere ve askerlerin yoğunlaştığı bölgelere roket atışı gerçekleştirdiklerini duyurdu. İsrail'in kuzeyindeki Dişun beldesinde İsrail ordusuna ait topçu mevzisine ve Delton kasabasındaki İsrail topçu mevzisine roket atıldığı belirtildi. Açıklamada, saldırıların "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını, onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek, Lübnan'ı ve halkını savunmak ve İsrail'in barbar işgallerine yanıt olarak" gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kaynak: Haber merkezi