Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, ülkenin güney sınırında İsrail'e ait askeri araçları ve ekipmanları hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah'ın yazılı açıklamasında, İsrail'in kuzeyindeki El-Mutille mevzisinde bulunan casus ekipmanlarının uygun silahlarla hedef alınarak imha edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisinde bir Merkava tankı ve bir askeri aracın güdümlü füzelerle tam isabetle vurulduğu ifade edildi.

Öte yandan, Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, İsrail güçleri, Lübnan'ın güneyindeki Havla beldesinde bir ev ve dükkana bombalı saldırı düzenledi ve Lübnan sınırındaki Rub Selasin kasabasına topçu saldırıları gerçekleştirdi.

İsrail Büyükelçiliğini koruyan polis, Tatar Yayı ile boynundan vuruldu İsrail Büyükelçiliğini koruyan polis, Tatar Yayı ile boynundan vuruldu

Haberde, Lübnan'ın güneyindeki Kefr Kela beldesine ağır top atışlarıyla saldırı düzenlendiği, Beni Hayan ve Merkeba beldelerine yapılan bombalı saldırılar sonucu yangın çıktığı belirtildi.

Editör: Habererk Haber Merkezi