Gündem

İBB’nin Taksim’deki Cumhuriyet takına suç duyurusu

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, İBB'nin Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet'in takına suç duyurusunda bulundu.

Abone Ol

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Taksim Meydanı'nda Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak kurduğu tak (kemer) nedeniyle "tarihi yapıyı tahrip etme" iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan kurul, 9 Ekim tarihli olağan toplantısında bu kararı aldı.

Suç duyurusu, İBB'nin Beyoğlu Taksim Meydanı'na Cumhuriyet'in ilanının 100. yılını kutlamak amacıyla kurduğu tak (kemer) ve Maksem Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'ne girişini düzenleyen korkuluklar için "izinsiz tarihi yapıyı tahrip etmek" iddiasıyla yapıldı.

İBB Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İşte bağışlanmaz korkunç suçumuz" notunu düştü. Aynı kurul, daha önce Kasımpaşa'daki tarihi Divanhane Eski Karakol Binası'nın yıkımına karar vermiş ve bu karar tepkilere neden olmuştu.