Ünlü iş insanı 5 Ağustos 2023 tarihinde Antalya Kemer’de düzenlenen kick boks organizasyonu sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dün gerçekleşen dev kick boks organizasyonunda birbirinden garip hatalar yapıldı. Birçok hata kabul edilebilir olmasa da son yapılan hata bardağı taşıran son damla oldu. İbrahim Murat Gündüz maç katili hakemlerle taciz suçundan ceza alan adamları federasyonda tutuyorlar diyerek kick boks federasyonunun gidişatının hiç iyi olmadığını belirtti.

Antalya Kemer’de dün gerçekleşen kick boks organizasyonu önemli anlara sahne olsa da perdenin ardında birçok yanlış döndü. Bu yanlışlardan birisi de genç sporcu Melis Nazlıcan Talun’un rakibi olan Fatma isimli kendisi sporcu zanneden şahsın mücadele öncesi tartıda 57 kilo gelmesine rağmen 53 kilo gösterilmesi maçtan önceki Face To Face karşılaşmasında ise 60 kilo gelmesi oldu.

Müsabakaya çıkması için belirlenen kilo aralığında olmayan Fatma, her nasıl olduysa mücadeleye çıkıp Melis Nazlıcan Talun ile karşılaşabildi ama buna rağmen mücadeleyi kazanan taraf genç ve başarılı sporcu Melis Nazlıcan Talun oldu.
 

Hiçbir Şey Yapmadan 7 Kilo Almak Mümkün mü?

Antalya Kemer’de yapılan organizasyonda Fatma isimli sporcunun 53 kilo olup akşam yapılan Face to Face’de bir an da 60 kilo çıkması akıllara ziyan… Tamamen federasyondan birkaç kişinin çabasıyla mücadeleye torpilli bir şekilde çıkan Fatma, Melis Nazlıcan Talun’un ezici üstünlüğünden kurtulamadı.

Başarılı iş ve spor adamı İbrahim Murat Gündüz ve destek verdiği isimlere karşı duran bu güruh takımı birden fazla kez yenilgiyi tatsa da doymak bilmiyorlar. İbrahim Murat Gündüz yaşanan bu duruma karşılık “ Zaman içerisinde taciz suçundan ceza alıp kick boks federasyonunda önemli görevlere getirilen ve yöneticileri tek tek açıklayacağım” dedi.

Ülkemizde birçok federasyonda yaşanan bu durum can sıksa da her ne olursa olsun ülkemizde sporculara ve spora veren birkaç kişi var. Bunlardan birisi olan İbrahim Murat Gündüz olup çabası bu kişilere rağmen çabası takdire şayan.
 

İstanbul Antrenörleri ve Hakem Gazi Mızrak Çıbanın Başı

İbrahim Murat Gündüz ve sporcularına yapılan bu haksızlık kick boks dünyasında tepki çekti. İbrahim Murat Gündüz yaptığı açıklamada “Türkiye Kick Boks Federasyonu’nda olmayı hak etmeyen kişiler var. Bu şahıslar ülkemizde kick boks sporunun seviyesini düşüren kendini bilmez kişiler, birçok genç sporcumuzun spordan soğumasını sağladılar. Bunların başını İstanbul antrenörleri ve özellikle de hakem Gazi Mızrak çekiyor. Bir daha bu kişilerin olduğu bir organizasyona sporcularımı getirmeyeceğim” dedi.
 

Türkiye’ye Uluslararası ISKA Federasyonu’nun Gelmesi Şart

Türkiye’de kick boks spor alanının gelişmeye başladığı bir dönemde organizasyonlarda böyle hataların yapılması Türkiye’de geriletiyor. Bunlara karşı duran İbrahim Murat Gündüz Türkiye’de bu haksızlıklara karşılık ISKA federasyonunun gelmesi şart dedi. 1986 yılından bu yana ISKA Federasyonu dövüş sporlarında yaşanan haksızlıklara karşı en çarpıcı yaptırımları uygulayan federasyondur.


Sporcularımı Bu Adamların Olduğu Organizasyonlara Götürmeyeceğim

İbrahim Murat Gündüz Türkiye’de bu tarz organizasyonlarda yapılan hatalara karşılık bir daha hakem Gazi Mızrak ve onun benzeri insanların olduğu organizasyonlara sporcularını götürmeyeceğini açıkladı.

Gündüz açıklamasının devamında “Sporcularım hangi organizasyona katılıp katılmayacağında özgürler fakat ben onların ben uluslararası hakemlerin olmadığı bu insanların olduğu hiçbir organizasyona sporcularımı götürmeyeceğim. Madem profesyonel kick boks organizasyonu yapıyorsunuz o zaman yabancı hakem getirin ya da yeliz koblay ve elif aybike benli gibi dürüst namuslu hakemler getirin” dedi.
 

Türkiye’de Sadece Army Of Fighters Organizasyonuna Katılırım”

Geçtiğimiz senelerde düzenlenen Army of Fighters organizasyonu dev mücadelelere sahne olmuş birçok kick boks severin ilgisini çekmişti. Adil bir şekilde yönetilen maçlar, sporculara ve destekçilerine önem verilmesi, hiçbir zümreye bağlı kalmadan bağımsız bir şekilde gerçekleşmesi bu organizasyonu ülkemizde zirveye taşıyor.

İbrahim Murat Gündüz’de yaptığı açıklamada “Türkiye’de sporcularımı götüreceğim tek organizasyon Army of Fighters olur” dedi.

Gündüz açıklamasının devamında Antalya Kemer’de düzenlenen organizasyonun yetkililerine seslenerek “Öncelikle buradan Army of Fighters’ın yönetim kurulu başkanı olan Erkan Keskin’e dürüstlüğü, dik duruşu ve Türkiye’nin en iyi organizasyonlarını yaptığı için teşekkür ediyorum, onda olan dik duruş ve dürüstlüğün birazı da sizde olsaydı” dedi.

   

Editör: İsmail Türk