Politika

İmamoğlu kendisine yapılan büyük engellemeyi tek tek anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yapılan büyük engellemeyi tek tek anlattı.

Loading...

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni bir metro hattı projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Bir imzayla bir metro hattı yapacağız. Para kapıda bekliyor. Bu para 2-3 yılı ödemesiz. Bunu erteleyen ya da imzalamayan kim? Sayın Bakan mı, daha yukarısı mı? Kim ise onu 86 milyon vatandaşımıza şikayet ediyorum," dedi.

İmamoğlu, İstanbul'da metro projelerinin hızla devam ettiğini ve şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. İstanbul'da aynı anda 10 metro hattının inşaatının sürdüğünü ve bu projelerde 15.000'den fazla kişinin görev aldığını vurguladı.

Ayrıca, İmamoğlu'nun açıklamalarına göre, İstanbul'da 2025 yılına kadar Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ve Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı gibi önemli hatların hizmete girmesi planlandı. Bu projeler, İstanbul'un toplu taşıma sistemini daha da geliştirecek ve şehir içi ulaşımı kolaylaştıracağı bildirildi.

İmamoğlu, metro projelerinin finansmanının hazır olduğunu ve sadece gerekli imzaların atılmasını beklediklerini belirterek, bu sürecin gecikmesinin İstanbul halkına zarar verdiğini ifade etti. "İstanbul'un gücü ve potansiyeli başkadır. Dünya durur, İstanbul durmaz. İstanbul, dünyanın merkezi. Bu, bugüne dair değil; binlerce yıl önce de böyleydi, bugün de öyle, yarın da öyle olacak. Buna göre hareket etmeliyiz, buna göre birbirimizi desteklemeliyiz," diye ekledi.