Politika

İmamoğlu’na siyasi yasak olasılığına karşı CHP’de hangi seçenekler konuşuluyor?

CHP yönetimi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada verilen "siyasi yasak" kararının onanması olasılığı üzerinde çalışıyor.

Abone Ol

CHP yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada verilen "siyasi yasak" kararının onanması olasılığı üzerinde çalışıyor. Siyasi yasak kararı durumunda, "İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının hemen ilan edilmesi", erken seçim baskısı ve Anadolu'yu dolaşarak kamuoyu baskısı oluşturulması gibi seçenekler değerlendiriliyor.

İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı sürecinin nasıl şekilleneceği de son gelişmelerle birlikte merak konusu oldu. CHP'li bazı parti yöneticileri, İmamoğlu'na siyasi yasak olasılığına karşı atılacak hukuki ve siyasi adımları değerlendirmek üzere Salı günü İstanbul'da toplandı. İmamoğlu da kısa bir süre bu toplantıya katıldı.

CHP kurmayları toplantının "olağan" olduğunu ifade etse de, toplantının zamanlaması ve yeri, CHP lideri Özgür Özel'in yurt dışı gezisi de dikkate alınarak planlandı.