Politika

İmamoğlu'ndan Yüksel Arslan ve Mansur Yavaş açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağımsız Milletvekili Yüksel Arslan'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Loading...

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağımsız Milletvekili Yüksel Arslan'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi. İmamoğlu, "Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir" diyerek, Arslan'ın açıklamalarına karşılık Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın verdiği tepkiyi işaret etti.

Yüksel Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın hedefinde İmamoğlu'nun olduğu iddia edilmişti. Arslan'ın bu paylaşımı, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Mansur Yavaş ise Arslan'ın bu açıklamasına karşılık, "Bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir" diyerek, Arslan'ın ifadelerini onaylamadığını belirtti. Yavaş'ın bu açıklamasının ardından, Yüksel Arslan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Spor Başkanlığı görevinden istifa etti.

Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe'de bir Kent Lokantası açılışı sırasında yaptığı konuşmada, hakkında istenen siyasi yasağa karşı meydan okuyan bir tutum sergiledi. Basın mensuplarının Yüksel Arslan'ın açıklamalarını hatırlatması üzerine, İmamoğlu, "Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir" diyerek konuyu kapattı.