Dünya

İngiliz Hükümeti Elon Musk'ı Sorumlu Davranmaya Çağırdı

İngiliz hükümeti, teknoloji milyarderi Elon Musk'ı sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle sorumlu davranmaya çağırdı.

Abone Ol

İngiliz hükümeti, teknoloji milyarderi Elon Musk'ı sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle sorumlu davranmaya çağırdı. Yetkililer, bu paylaşımların ülkeyi etkisi altına alan şiddetli huzursuzluğu daha da alevlendirme riski taşıdığını belirtti.

Adalet Bakanı Heidi Alexander, Musk'ın İngiltere'de "İç savaş kaçınılmazdır" ifadesini içeren bir yorum yapmasının ardından Salı sabahı bu açıklamayı yaptı. Musk daha sonra İngiliz ceza adalet sisteminin Müslümanlara aşırı sağcı aktivistlerden daha hoşgörülü davrandığına dair şikayetleri vurgulayarak, İngiltere'nin sosyal medya kullanıcılarına yönelik baskısını Sovyetler Birliği'ne benzetti.

Alexander, Times Radio'ya verdiği demeçte, "İç savaş gibi bir dilin kullanımı hiçbir şekilde kabul edilemez," dedi. "Polis memurlarının ciddi şekilde yaralandığını, binaların ateşe verildiğini görüyoruz ve bu nedenle bir platformu olan herkesin gücünü sorumlu bir şekilde kullanması gerektiğini gerçekten düşünüyorum."

Britanya, Kuzey İrlanda'dan İngiltere'nin güney kıyısına kadar şehir ve kasabalarda göçmen karşıtı ve İslamofobik sloganlar atan kalabalıklarla polisin çatışmasıyla bir haftadan fazla süredir şiddetle sarsılıyor. Huzursuzluk, sağcı aktivistlerin 29 Temmuz'da Taylor Swift temalı bir dans etkinliği sırasında üç kızın ölümüne yol açan bıçaklı saldırı hakkında yanlış bilgi yaymak için sosyal medyayı kullanmalarının ardından başladı.

Pazartesi günü isyanları "aşırı sağcı haydutluk" olarak niteleyen Başbakan Keir Starmer, hükümetin isyanı bastırmak için uzman polis memurlarından oluşan "daimi bir ordu" konuşlandıracağını söyledi.