Çernobil’deki nükleer felaketten sonra, bölgede radyasyona dayanıklı kurtlar yaşamaya devam ediyor. Bu kurtlar, kansere karşı koruyucu genetik özellikler geliştirdikleri için mutant olarak kabul ediliyor.

NTV’nin aktardığına göre, felaketten 38 yıl sonra, kurtlar da dahil olmak üzere vahşi hayvanlar, radyasyonun etkisini göstermediği gibi, bölgeyi yeniden istila etti. Princeton Üniversitesi’nden Cara Love adlı bir araştırmacı, bu kurtların radyoaktif koşullarda nasıl adapte olduklarını inceliyor. Love ve ekibi 2014 yılında Çernobil’e girerek, kurtlara radyasyon seviyelerini ölçen GPS’li yaka taktı.

Ayrıca, kurtlardan kan alarak, radyasyonun kanser üzerindeki etkilerini analiz etti. Bu yaka sayesinde, araştırmacılar kurtların nerede gezdiğini ve ne kadar radyasyona maruz kaldığını anlık olarak görebildi. Sonuçlara göre, kurtlar hayatları boyunca günde ortalama 11,28 milirem radyasyona maruz kalıyor. Bu, insanlar için belirlenen güvenlik sınırının altı katı kadar. Araştırmacılar, Çernobil kurtlarının normal kurtlara göre farklı bir bağışıklık sistemine sahip olduklarını ve radyasyon tedavisi alan kanser hastalarına benzediklerini tespit etti.

Sporcu Takviyeleri Üzerine Şok Açıklama Sporcu Takviyeleri Üzerine Şok Açıklama

Ayrıca, kurtların DNA’sında, kansere karşı direnç gösteren bazı bölgeler buldu. Bu çalışma, insanlarda da kanserle mücadele edebilen gen mutasyonlarının varlığını araştırmak için önemli bir ipucu olabilir. Bu bulgular çok değerli; çünkü bilim insanları, köpeklerin kanserle farelere göre daha insansı bir şekilde savaştığını keşfetti.