İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile yürütülen dolaylı görüşmeler kapsamında Umman'a seyahat etti. Bu görüşmelerin amacı, iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak ve nükleer anlaşma konusundaki belirsizlikleri gidermektir.

Arakçi'nin ziyareti, İran'ın nükleer programına ilişkin endişelerin arttığı bir dönemde gerçekleşiyor. Diplomatik kaynaklar, bu tür görüşmelerin her iki taraf için de önemli olduğunu vurguluyor.

AFAD: Deprem Sonrası 184 Artçı Sarsıntı Kaydedildi AFAD: Deprem Sonrası 184 Artçı Sarsıntı Kaydedildi

Umman, geçmişte de İran ve ABD arasında arabuluculuk rolü üstlenmiş bir ülke olarak biliniyor. Bu nedenle, Arakçi'nin burada gerçekleştireceği temasların sonuçları merakla bekleniyor.8781885747884037427 2