Türkonfed tarafından Bankamız sponsorluğunda yürütülen Girişimde Kadın Gücü Projesi ile Türkiye'nin farklı bölgelerinden sektör ve ölçek fark etmeksizin girişimci kadınlarımızın değişen dünyanın dijitalleşmesi süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla eğitim, mentorluk gibi programlarla desteklenmesi, piyasada etkin olan kurumlarla network geliştirmelerinin sağlanması ile ürünlerini sergileyebilecekleri ve bir araya gelebilecekleri kanalları oluşturulmasını amaçlayan İş bankasından yeni proje.

Projenin Çıktıları

Türkiye’nin farklı bölgelerinde çalışan girişimci kadınların mevcut durumlarının, hangi alanlarda, ne tür ihtiyaçlarının olduğunun tespit edileceği araştırma, üniversite/akademisyen paydaşlarla iş birliği halinde bir ihtiyaç analizinin gerçekleştirilmesi.

Proje lansmanı öncesi ve sonrasında ihtiyaç analizinin sonucuna uygun olarak olacağı ön görülen eğitimlerin ilgili akademisyen ve paydaşlarla birlikte geliştirilerek, belirlenecek erişim planı çerçevesinde çevrimiçi/yüzyüze eğitim içeriklerinin üretilmesi ve bu eğitimlerin girişimci kadınlara erişiminin açılması.

Proje eğitimlerine katılan girişimci 50 kadına, 6-9 ay boyunca, sektörde başarılı kadınlar ve alanında uzman kişiler tarafından mentorluk/koçluk desteği sağlanması.

Eğitim ve mentorluk süreçlerini başarıyla tamamlayan 3 kadın Türkiye İş Bankası tarafından düzenlenecek Amerika’da Silikon Vadisi ziyaretine katılacak.

İGA Holding'in Yeni CEO'su Atalay Gümrah Oldu İGA Holding'in Yeni CEO'su Atalay Gümrah Oldu

Eğitim ve mentorluk süreçlerini başarıyla tamamlayan 10 kadına Türkiye İş Bankası tarafından geliştirme desteğinin sağlanması,

Eğitime katılım gösteren kadınların bir araya gelebileceği ve koordinasyon halinde çalışabileceği bir platformun/e-mail grubunun oluşturulması.

Girişimci kadınların işbirliği ve networkunu desteklemek adına minimum 4 kadın buluşmasının gerçekleştirilmesi.

Minimum 2 girişimci kadın başarı hikayesinin oluşturulması ve hikaye lansmanının yapılması.

Kadınların müşterilerle bir araya gelebilecekleri, sektörün önde gelen isimleri ile tanışabilecekleri ve ürünlerini sergileyebilecekleri 1 Üretici Kadın Fuarının düzenlenmesi.

Girişimci kadınların güçlenmesine destek olmak, iş birliği ve network geliştirmelerini desteklemek amacı ile Proje kapsamında minimum 15 online eğitim, 5 yüz yüze eğitim, 4 üretici kadın buluşması ve 1 fuar düzenlenecektir. Dijitalleşme, e-ticaret eğitimlerinin online program ve yerel ziyaretler ile 2 yılda yaklaşık 5000 kadına ulaşmasını hedefleyen proje ile 2022 yılında 1.800 kadına erişim sağlandı. Proje kapsamında aktarımlardan ilki İstanbul’da, ikincisi Trabzon’da, üçüncüsü Antalya’da, dördüncüsü Kayseri’de, beşincisi Ankara’da gerçekleştirildi. Ayrıca, girişimci kadınların iş birliği ve network geliştirmelerini desteklemek adına düzenlenen kadın buluşmalarının da ilki Adıyaman’da organize edildi.

Toplamda 5.000 kadına ulaşmayı hedeflediğimiz 2023 yıl sonuna kadar devam edecek proje ile ilgili detaylı bilgi için Girişimde Kadın Gücü linkinden takip edebilirsiniz  (girisimdekadingucu.com)