Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel YouTube kanalında dolar ve altın fiyatları hakkında önemli uyarılarda bulundu. Memiş, dolarda ani bir atak olabileceğini belirterek, "Bir anda 35 lira seviyesini görebiliriz. Dövizde ve altında bu tür şoklara karşı hazırlıklı olmakta fayda var," dedi.

Yukarı yönlü ataklar beklediğini ifade eden Memiş, "Bir hafta içinde 34,65-34,85 ve 35 lira seviyelerini zorlayan bir atak göreceksiniz ve herkes şaşıracak," diye konuştu. Ayrıca, dövizde yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini ve dolarda 40-45, euroda ise 45-50 bandını beklediklerini belirtti.

Altın rekora koşuyor! Altın rekora koşuyor!

Altın alımı konusunda da uyarılarda bulunan Memiş, ons altının destek seviyesinin 2470 dolar, direnç seviyesinin ise 2530 dolar olduğunu söyledi. "Altın alımlarını hafta sonuna kadar bitirin. Jeopolitik gerilimler ve farklı haber akışları ons altının agresif bir yükseliş trendine girmesine neden olabilir," dedi.

Gram altın yatırımcılarına da seslenen Memiş, "Gram altın fiyatı 2832 lira seviyesini gördü. Şu an 2800-2810 lira seviyesinde. Gram altında alım yapmak isteyenler bu hafta sonuna kadar alımlarını tamamlamalı," diyerek yatırımcıları uyardı.

Kaynak: Haber merkezi