İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, Filistinli grupların, esir takası anlaşması yapılması durumunda İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin serbest kalmasını sağlayacak kadar İsrailli esiri elinde tuttuklarını söyledi.

Nahhale, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırılarını başlatmasının 1. yılında açıklamada bulundu.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nahhale, "İslami Cihad, Hamas ve diğer grupların elinde, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin serbest kalmasını sağlayacak kadar (İsrailli) esir var." dedi.

Saldırıların başından bu yana direniş güçlerini birleştirme kararı aldıklarını söyleyen Nahhale, "Hamas, siyasi savaşı yönetmekle yetkilendirildi." diye konuştu.

Nahhale, esir takası ve ateşkes anlamasına ilişkin, İsrail'in sorumluluklarından kaçtığını belirterek, direniş gruplarını teslim olmaya zorlayacak şartlar dayatmaya çalıştığını kaydetti.

İsrail Savaş Kabinesi İran'a "sert karşılık verme" kararı aldı İsrail Savaş Kabinesi İran'a "sert karşılık verme" kararı aldı

İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi şartını yineleyen Nahhale, Gazze'nin yeniden inşası ve İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest kalacağı bir esir takası anlaşması yapılabileceğine işaret etti.

Nahhale, Filistin direniş güçlerinin birliğinin zafer için vazgeçilmez olduğuna dikkati çekerek, Filistin halkının birliğinin ise İsrail ile mücadele için en önemli görevlerden olduğunu ifade etti. (AA)

Editör: Habererk Haber Merkezi