Spor

İsmail Geliç'in paylaştığı video gündem oldu: "Teniste delege hırsızlığı"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Adayı İsmail Geliç, geçtiğimiz saatlerde yayınladığı reels videosu ile gündeme düştü.

Loading...

Abone Ol

Türkiye Tenis Federasyonu tarihi bir seçime doğru giderken, İsmail Geliç tarafından yayınlanan video şok etkisi yarattı. Yayınlanan reels videosunda federasyon faaliyetlerine katılan, milli sporcular yetiştiren ve liglere katılan önemli kulüplerden oy hakkının aldındığı ve onun yerine uluslararası turnuva yapan kulüplere hak verildiği söyleniyor. Uluslararası turnuva ile ödüle bağlı olarak 3 oy hakkına kadar erişebilen kulüplerin aslında turnuva düzenlemiyor sadece düzenlemiş gibi yapıyor olduğuna dair belgeleri de videosuna ekleyen İsmail Geliç, bu sebeple yaşananlardan "delege hırsızlığı" olarak bahsediyor.

"15 Yıldır Türk Tenisi Dizayn Edilmektedir"


Türkiye Tenis Federasyonu diğer spor federasyonlarında da olduğu gibi federasyon başkanının herhangi bir maaş veya huzurhakkı almadığı bir kuruluştur. İsmail Geliç ise paylaştığı videoda buna da değinerek hem mevcut yönetime imalarda bulunup hem de soruyla bitiriyor.

İşte videonun tam metni :

"Teniste Delege Hırsızlığı Nasıl Yapıldı?"

Tenis Federasyonu Genel Kurulunda Delege Sistemi 2012 yılında yapılan ana statü değişikliği ile tenis paydaşlarının söz hakkı elinden alındı.

1. Federasyon faaliyetlerine katılan kulüplere verilen bir oy hakkı nedensiz bir şekilde kaldırıldı.

2. Markalaşmış, oyuncuların para kazanabildiği ve büyük bir rekabete neden olan Türkiye Deplasmanlı Tenis Ligi kaldırıldı. Yerine sadece bir haftalık bir organizasyon olan Doğu Ligi eklendi. Lige katılan kulüplerin oy hakları bu şekilde ortadan kaldırılmış oldu.

3. Uluslararası turnuva düzenleyen kulüplere delege hakkı verilmesi kararı alındı.

Tenis Federasyonu ana stüdyosunda değişiklik yaparak 10.000 dolara kadar ödüllü turnuva düzenleyen kulüplere her bir turnuva için bir üye 50 bin dolara kadar para ödüllü turnuva düzenleyen kulüplere her bir turnuva için ilave 2'şer üye, 50 bin doların üstünde para ödüllü turnuva düzenleyen kulüplere her bir turnuva için ilave 3'er üye verilmeye başlandı.

Aynı kortlar, aynı tesisler, aynı şehir, aynı başhakem, aynı organizatör ama farklı kulüp isimleri.

Peki bu turnuvaları düzenleyecek kulüpleri belirleme yetkisi kimde? (Tenis Federasyonu)

Bu şekilde sporcu yetiştiren, liglere katılan ve milli takıma sporcu yetiştiren kulüplerin oy hakları turnuva düzenleyen kulüplere aktarıldı.

Turnuva düzenlemeyen ama düzenlemiş gibi gösterilen kulüplere oy hakkı verilerek 15 yıldır Türk tenisi dizayn edilmektedir.

Bu durumla ilgili tahkime başvurarak davamızı açtık.