Bartın'da deprem! Bartın'da deprem!

Gazeteci İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada önemli bir değişiklik yaşandığını açıkladı. Saymaz, "Ekrem İmamoğlu'na ceza vermeyeceğini söyleyen hakim görevden alındı, yerine kardeşi FETÖ'den ihraç edilen Mehdi Komşul getirildi" dedi.

İmamoğlu'nun "ahmak" ifadesi nedeniyle yargılandığı davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehdi Komşul'un, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdiği biliniyor. Bu ceza, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve tartışmalara neden olmuştu. Saymaz, Komşul'un daha önce baktığı hakaret davalarında çok daha ağır ifadeler için daha hafif cezalar verdiğini belirterek, bu durumu eleştirdi.

Saymaz, ayrıca İmamoğlu'na yönelik siyasi baskıların arttığını ve bu baskıların yargı süreçlerine de yansıdığını iddia etti. "İddiaya göre, İmamoğlu'nun siyasi yasak kararı İstinaf Mahkemesi'nde 2’ye 1 oy çokluğuyla onandı. Muhalefet şerhi koyan hakime kararın oybirliği ile çıkması yönünde baskı yapılıyor" dedi.
 

Kaynak: Haber merkezi