İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak düzenlediği saldırılar sonrası sınırda çatışmalar şiddetlendi. İsrail'in Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın operasyonlar komutanı İbrahim Akil öldü. Lübnan Sağlık Bakanlığı, can kaybının sekiz olduğunu bildirirken, Hizbullah İsrail'i Katyuşa füzeleriyle vurdu.

Filistinlilerin cenazelerini çatıdan attılar! Filistinlilerin cenazelerini çatıdan attılar!

Hizbullah, İsrail'i füzelerle hedef alırken, İsrail de Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, üç kişinin hayatını kaybettiğini ve 59 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail Ordu Radyosu, Beyrut'a yönelik saldırının hedefinin İbrahim Akil olduğunu açıkladı.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, saldırının "İsrail'in hiçbir insani, hukuki ve ahlaki düşünceye önem vermediğini" gösterdiğini söyledi. Beyaz Saray sözcüsü John Kirby, İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırısına ilişkin ön bildirimden haberdar olmadıklarını belirtti.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelere yeni hava saldırıları düzenledi. Hizbullah, İsrail ordusu ile Lübnan'ın güneyinde süren çatışmalarda bir mensubunun daha öldüğünü açıkladı. İsrail, Hizbullah hedeflerine yönelik 50'den fazla hava saldırısında bulunduğunu ve 30 füze platformu ile 150 füze rampasını hedef aldığını duyurdu.

Kaynak: Haber merkezi