Dünya

İsrail Suriye'ye saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Suriye'ye saldırı düzenledi. Saldırı sonrasında çok sayıda yaralı ve ölü olduğu bildirildi. İşte haberin detayları...

Abone Ol

İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırılarda en az 14 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Suriye devlet medyası, İsrail'in dün gece Hamas kırsalına düzenlediği saldırılarda 14 kişinin öldüğünü bildirirken, kaynaklar saldırıların askeri bir araştırma merkezini hedef aldığını belirtti.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrailli sivillere ve askerlere düzenlediği saldırıdan bu yana, İsrail Suriye'deki İran destekli milis hedeflerine yönelik saldırılarını artırdı ve Suriye ordusunun hava savunma sistemleri ile bazı Suriye güçlerini vurdu.

Suriye devlet haber ajansına göre, bölgedeki bir sağlık yetkilisi, Misyaf kenti yakınlarında dün düzenlenen saldırılarda bazıları ağır olmak üzere 13 kişinin yaralandığını söyledi.

Bölgedeki iki istihbarat kaynağı, Misyaf yakınlarında bulunan kimyasal silah üretimine yönelik büyük bir askeri araştırma merkezinin birkaç kez vurulduğunu belirtti. Bu merkezde silah üretiminde görevli İranlı askeri uzmanlardan oluşan bir ekibin bulunduğu düşünülüyor.

Suriye'de saldırı düzenlediğine yönelik sorulara genellikle yanıt vermeyen İsrail, henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.