Türkiye'nin İsrail'deki büyükelçiliğinde, öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için Türk bayrağının yarıya indirilmesi diplomatik bir krize yol açtı. Türkiye'nin, İsrail'in suikastı sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için 1 günlük yas ilan etmesi, İsrail'de krize neden oldu. Türk Maslahatgüzar, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Türkiye'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinde, öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için Türk bayrağı yarıya indirildi. İsrail basını, Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın tepki olarak İsrail'deki Türk maslahatgüzarını bakanlığa çağırdığını bildirdi. Katz, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, İsmail Haniye'nin ortadan kaldırılmasına tepki olarak Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından Türkiye'nin İsrail Maslahatgüzarını ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim. Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorsa Türkiye'ye gitmeli ve terör örgütü Hamas'ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen Erdoğan'ın yanında yas tutmalı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den Açıklama

Kendi Eşi Tarafından Yıllarca Uyutularak Satıldı Kendi Eşi Tarafından Yıllarca Uyutularak Satıldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, konuya ilişkin olarak, "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız" paylaşımını yaptı. Diplomatik kaynaklar da, "İsrail makamlarının açıklamalarıyla ilgili tepkimiz, İsrail'in Türkiye'de görevli diplomatik yetkililerine iletilmektedir" ifadesini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Kaynak: Haber merkezi