Ekonomi

İstanbul'da Köprü Geçiş Ücretlerine Büyük Zam!

Üç ay önce köprülere yapılan zamların ardından, bugün bir zam daha devreye girdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM 33 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü 70 TL Oldu.

Abone Ol

Köprülere Yeni Zam: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM 33 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü 70 TL Oldu

Üç ay önce köprülere yapılan zamların ardından, bugün bir zam daha devreye girdi. 15 Mayıs'ta yapılan zamla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücretleri 24 TL'ye yükselmişti. 15 Temmuz'da yapılan bir diğer zamla birlikte bu köprülerin geçiş ücreti 33 TL'ye çıktı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise 15 Mayıs'ta 49 TL olan geçiş ücreti, bu akşam itibarıyla 70 TL'ye yükseldi. Osmangazi Köprüsü'nde otomobiller için geçiş ücreti 555 TL olarak belirlendi.

FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprülerinden İki Yönlü Ücret Alınıyor: Geçiş Kuralları Yenilendi

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden iki yönlü ücret alınmaktadır. UKOME kararına göre, bu köprülerden sadece belirli araçlar geçiş yapabilmektedir. Geçiş izni olmayan araçlar, standart geçiş ücretine ek olarak cezalı geçiş ücretini de ödemek zorundadır. Detaylı bilgi için 0 850 460 60 60 numaralı hattı arayabilirsiniz.

Geçiş Kuralları ve Ücretler

  • FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprüleri: Bu köprülerden yalnızca UKOME kararında izin verilen araçlar geçiş yapabilir. Geçiş izni olmayan araçlar, cezalı geçiş ücreti ödemek zorundadır.

  • Motosikletler: Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) işletimindeki serbest geçişlerde, HGS ve OGS aboneleri köprülerde 6. sınıf araç ücreti ödeyecektir.

Köprüleri Kullanabilecek Araçlar

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü: 1. sınıf araçlar, tüm servis araçları (turizm, personel, okul vb.), toplu taşıma araçları (İETT, halk otobüsü, Otobüs A.Ş. vb.), taksi dolmuşlar ve N1 sınıfı acil yardım ambulansları ile acil sağlık araçları bu köprüyü kullanabilir.

  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü: 1. sınıf araçlar, 2. sınıf araçlar (kamyon ve otobüsler hariç), tüm servis araçları (turizm, personel, okul vb.), karavanlar, toplu taşıma araçları (İETT, halk otobüsü, Otobüs A.Ş. vb.), taksi dolmuşlar ve KGM'den izinli kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı hizmet araçları FSM'yi kullanabilir.

Köprülerin kullanımına yalnızca belirli araç sınıfları izin verilmekte. 2., 3., 4. ve 5. sınıf araçlar ile kimyasal ve tehlikeli madde taşıyan araçlar, zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanmak zorunda. Ancak, bu köprüyü tüm araç sınıfları kullanabiliyor. Özel yük taşıyan araçlar ile kimyasal ve tehlikeli madde taşıyan araçlar için ise belirli kriterler doğrultusunda izinler verilmektedir.