Gündem

İstanbul'da Okullarda Yeni Saat Düzeni

İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) genelgesi doğrultusunda, şehrin 34 ilçesindeki ikili eğitim yapılan okullarda ders sürelerini düzenledi.

Abone Ol

İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) genelgesi doğrultusunda, şehrin 34 ilçesindeki ikili eğitim yapılan okullarda ders sürelerini düzenledi. Bu düzenlemeye göre, söz konusu okullarda bir dersin süresi 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi. Değişikliğin öğrenci yoğunluğu bulunan bölgelerde eğitim sürecini daha verimli hale getirmek amacıyla yapıldığı bildirildi.

MEB Genelgesiyle Gelen Düzenlemeler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm valiliklere gönderilen genelgede, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulamasının devam edeceği belirtildi. Derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin, eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, bu süreçte öğrencilerin herhangi bir zorluk yaşamaması için gereken önlemlerin alınması talep edildi.

Genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre ders yılının 180 iş gününden az olamayacağı hatırlatılarak, okul yönetimlerinin bu süreyi koruma yükümlülüğüne vurgu yapıldı. Okul öncesi ve ilköğretim kurumlarıyla ilgili yönetmeliklere de değinilen genelgede, bölgelerin özelliklerine göre çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerdeki valiliklere bırakıldığı belirtildi​

İkili Eğitimde Ders Sürelerinin Kısaltılması

İstanbul’da ikili eğitim yapılan okullarda, özellikle sabah ve öğleden sonraki oturumların eğitim saatlerinin günün koşullarına uygun şekilde planlanması gerekiyor. Bu bağlamda, öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu okullarda ders süreleri 35 dakikaya çekilerek, eğitim sürecinin daha verimli ve toplumsal şartlara uygun şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Valilikler, ders saatlerini düzenlerken, gün doğumu ve batımı gibi etkenleri dikkate alarak, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinde değişiklik yapma yetkisine sahip​.